У Китаї торгують біткойнами, незважаючи на заборону влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї торгують біткойнами, незважаючи на заборону влади

Технології&Авто
390
Після заборони на біржові торги криптовалютами в Китаї, в країні стала процвітати позабіржова торгівля біткойном. Це може спонукати китайський уряд ввести повну заборону на оборот криптовалют, пише South China Morning Post.
Незважаючи на заборону ICO і криптовалютних бірж, китайці знайшли спосіб торгувати біткойном, минаючи заборони уряду. Вони стали здійснювати операції з біткойном безпосередньо один з одним. «Після періоду затишшя, коли інвестори намагалися перетравити урядову заборону, китайська блокчейн-спільнота знову в грі, – говорить глава Sino Global Capital Метью Грехем. – Ми очікуємо, що тенденція буде розвиватися».
У Китаї кількість позабіржових платформ з торгівлі криптовалютою починає рости. Якщо до жовтня їх було чотири, то тепер – 21. За даними одного такого сайту LocalBitcoins, щотижневий обсяг «прямої» торгівлі біткойнами зріс на 250%, в порівнянні з вереснем, коли заборони ще не було.
Китайці також активно купують і продають біткойни в месенджерах, говорить президент Асоціації біткойн-операторів Гонконгу Леонхард Уізе. Ще недавно найпопулярнішим додатком для цього був WeChat, китайський аналог WhatsApp, але страх стеження спонукає багатьох інвесторів переходити на зашифрований Telegram. «Telegram дуже популярний для великих позабіржових угод, – каже він. – У той час як WeChat використовується менш параноїдальними, дрібними інвесторами».
За словами Грехема, в Китаї навіть з’явилися посередники, які гарантують успішне проведення операції з криптовалютою за комісію в розмірі 1-5%.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас