Систему розпізнавання облич в аеропортах США хочуть оголосити поза законом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Систему розпізнавання облич в аеропортах США хочуть оголосити поза законом

Світ
899
У дев’яти американських аеропортах вже працює експериментальна система розпізнавання облич, встановлена Міністерством національної безпеки. Однак звіт, складений трьома співробітниками Центру конфіденційності і технологій Джорджтаунського університету у Вашингтоні, демонструє, що ця система дуже неточна і не цілком законна.
Як повідомляють Engadget і Verge, програма використовується для сканування облич мандрівників, що залишають країну. Зібрані дані порівнюються з біометричною базою даних нібито для того, щоб виявити людей, які видають себе за інших. Однак, зазначають автори доповіді, система помиляється занадто часто. В середньому вона помилково піднімає тривогу в 1 випадку з 25, навіть якщо у людини є посвідчення особи і проїзні документи.
Крім того, як вважають дослідники, програма не цілком законна. На неї витрачено до $1 млрд, але ні Конгрес, ні саме Міністерство національної безпеки не отримали переконливих доказів її необхідності. Конгрес не санкціонував збір біометричних даних громадян США за допомогою технології розпізнавання облич. Виходить, що міністерство не має права сканувати особи американців, але продовжує робити це, порушуючи тим самим закон.
Автори доповіді рекомендують Міністерству нацбезпеки припинити дію програми до отримання дозволу від Конгресу, гарантувати конфіденційність отриманих даних і ефективність роботи технології.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас