З падінням курсу Bitcoin кількість транзакцій, що очікують, зросла в 3 рази - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З падінням курсу Bitcoin кількість транзакцій, що очікують, зросла в 3 рази - експерт

Фінтех і Картки
11742
Не так давно на Finance.ua висвітлювалася специфіка черговості обробки операцій у блокчейні Bitcoin. Нагадаємо, що відповідно до механізму підтвердження першими пройдуть операції великих власників з високою комісією. На той момент кількість операцій, що очікують обробки, становила близько 100 000.
За минулий тиждень курс Bitcoin знизився з історичного максимуму в 20 000 USD до поточних приблизно 13 850 USD або майже на 30%.
У частини індивідуальних інвесторів, які в масі не є професійними і входили в Bitcoin зі спекулятивними цілями, найімовірніше за таких курсових коливань могли змінитися орієнтири, очікування або просто не витримати нерви.
Вважає Андрій Зінченко, доктор філософії в галузі економіки, доцент кафедри фінансів Національного університету суднобудування, магістр державного управління (MPA)
Як він розповів порталу Finance.ua, такі могли захотіти або встигнути зафіксувати прибуток, або мінімізувати збитки, але для цього, очевидно, необхідно зробити якісь операції зі своїми цифровими монетами.
“Здавалося б, проста і зрозуміла операція впирається у своїй реалізації в інфраструктуру блокчейна, і кожен бажаючий зробити транзакцію стає в чергу обробки, яка станом на зараз розтягнулася до 287 000 осіб, що стоять у ній, або майже втричі порівняно з минулим тижнем і продовжує зростати”, – каже Зінченко.
За його словами, прискорити обробку своєї транзакції в черзі можна, лише збільшивши пропоновану комісію, що на невеликих операціях може призвести до неприйнятного фінансового результату інвестиційної операції в цілому.
Ті, хто приймають оплату в Bitcoin, теж перебувають в неоднозначній ситуації – адже виведення отриманого в фіатні гроші так само займе час, і яким буде реальний курс виведення на тлі волатильності – не знає ніхто.
“Можна припустити, що в черзі з 287 000 «на касу» значну частину складають саме ті, хто бажає вивести криптовалюту і грає на пониження, а також створені автоматично операції, параметри яких задавалися з урахуванням різниці день-ніч по планеті, але не враховували такі глибокі падіння, – зазначає експерт. – Негативний внесок у новинний фон для Bitcoin частково формувався в т. ч. і продажем не тільки великих власників, але і пропагандистів ідеї, що вкотре ставить питання про економічну природу його курсу, на яку здатні істотно вплинути інформаційні повідомлення і помітні рухи в торгах”.
Зі слів експерта, ми ж можемо спостерігати за чергою бажаючих здійснити транзакції і наступного тижня приблизно оцінити фінансові результати індивідуальних інвесторів в Bitcoin, особливо тих, хто входив на агресивному маркетингу при курсах вище ніж 10 000 USD.
“У будь-якому разі навіть без проведення кореляційно-регресійного аналізу видно, що курсові коливання мають зв’язок з довжиною черги”, – резюмує Зінченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас