Forbes опублікував рейтинг найкращих країн для ведення бізнесу в 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes опублікував рейтинг найкращих країн для ведення бізнесу в 2018 році

Світ
1415
Американський фінансово-економічний журнал Forbes склав рейтинг найкращих країн для ведення бізнесу в 2018 році.
Рейтинг опубліковано на офіційному порталі журналу.
Так, список найкращих країн для ведення бізнесу очолила Великобританія, чия економіка продовжує зростати, незважаючи на негативні прогнози.
За нею йдуть Нова Зеландія, Нідерланди, Швеція та Канада. Україна посіла в рейтингу 80 позицію, тоді як Росія – 58-е, Польща 34-е, а Молдова — 84-е місця.
Зазначимо, Білорусь взагалі не увійшла в рейтинг Forbes.
В самому низу рейтингу виявилися Лівія, Афганістан, Гаїті, Гамбія і Чад, зайнявши з 149 по 153 місця відповідно.
Журнал оцінює 153 країни за 15 критеріями: право власності, ступінь впровадження інновацій, рівень оподаткування, технології, рівень корупції, свобода (особиста, торговельна та фінансова), бюрократизм і захищеність інвесторів.
Журнал повідомляє, що вперше за 10 років змінив в цьому році деякі критерії, припинивши враховувати показники фондового ринку, але додавши такі категорії, як «робоча сила», «інфраструктура», «розмір ринку», «якість життя» і «політичний ризик».
При оцінці використовувалися опубліковані доповіді неурядової організації Freedom House, фундації Heritage Foundation, організації Property Rights Alliance, ООН, організації з боротьби з корупцією Transparency International, Світового банку, компаній Aon та Marsh & McLennan, а також Всесвітнього економічного форуму.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас