Американці все частіше викликають Uber замість швидкої допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці все частіше викликають Uber замість швидкої допомоги

Світ
1286
Щоб не збільшувати і без того величезні рахунки за медичні послуги, жителі США вважають за краще добиратися до лікарні за допомогою служб райдшерінгу. Експерти вважають, що це непогана тенденція, що дозволяє парамедикам сконцентруватися на пацієнтах, яким дійсно потрібна невідкладна допомога, пише Futurism.
Виклик швидкої може обійтися американцю в $1000, тому все більше людей замовляють Uber, коли потрібно потрапити в лікарню. Дослідники вивчили 776 міст в 43 штатах, порівнявши дані щодо виклику служби екстреної допомоги до і після появи Uber. Навіть за найскромнішою оцінкою люди стали на 7% рідше користуватися каретами швидкої допомоги, вважаючи за краще економити на дорозі до госпіталю. На думку дослідників, ця цифра зросте до 10-15%.
«Загалом, це хороша тенденція, – вважає співавтор дослідження з Університету Канзасу Девід Сласкі. – Якщо людина не перебуває в критичному стані, і її життю в найближчі пару годин ніщо не загрожує, немає сенсу викликати невідкладну допомогу. Це допоможе розвантажити парамедиків і дати їм можливість приїхати до тих, кому дійсно потрібна екстрена допомога».
Однак, в деяких випадках раціональність буває небезпечною. Наприклад, пацієнт викличе Uber до найближчого госпіталю, а там не виявиться необхідного обладнання або з’ясується, що в лікарні не працюють з його страховою компанією. Тоді все одно доведеться дзвонити 911, щоб «швидка» приїхала і забрала в потрібний госпіталь. Іноді саме ці зайві півгодини виявляються вирішальними, і економія може коштувати людині життя.
Тому парамедики рекомендують спершу зателефонувати в 911, описати свої симптоми і запитати, чи можна дістатися до лікарні самостійно, чи ж перша допомога може знадобитися ще по дорозі в госпіталь. Крім того, Сласкі пропонує організувати просвітницькі програми для населення, щоб люди могли самостійно визначити, які стани вимагають негайного медичного втручання. Згодом це допоможе модернізувати сферу надання першої допомоги.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас