Walmart розробляє технологію роботизованих супермаркетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Walmart розробляє технологію роботизованих супермаркетів

Технології&Авто
328
Стартап-інкубатор Store No. 8, що належить Walmart, працює відразу над двома серйозними проектами. Перший копіює Amazon Go – мережу роботизованих магазинів, купувати товари в яких можна без черг і касирів. А другий проект допоможе зайнятим мамам Нью-Йорка здійснювати покупки за допомогою чатбота, пише Recode.
Walmart розробляє ідею супермаркетів, в яких не буде продавців. Можна просто прийти, вибрати потрібні продукти і піти додому, без всяких черг на касі. Технологія розпізнавання об’єктів (її також називають «машинним зором») буде стежити за тим, що ви складаєте в сумку, а система автоматично спише загальну суму покупок з вашого рахунку. Про це виданню Recode повідомили відразу кілька джерел, добре обізнаних про плани Walmart. Втім, компанія відмовилася прокоментувати подробиці. Відомо, що над проектом під кодовою назвою Project Kepler працює стартап-інкубатор Store No. 8. Його очолив Майк Ханрахан, співзасновник сервісу онлайн-покупок Jet.com, який Walmart придбав за $3 млрд в 2016 році.
Ідея до болю нагадує мережу автоматизованих магазинів Amazon Go, які збиралися відкрити вже в цьому році, але через серйозні збої в системі вирішили відкласти. Під час тестової роботи в Сіетлі технологія не змогла впоратися з підрахунками, коли в магазині одночасно перебувало 20 покупців.
Ще один проект Walmart називається «busy NYC moms» і націлений на багатих мам з Нью-Йорка. Над ним працює підрозділ стартап-інкубатора Code Eight під керівництвом співзасновниці Rent the Runway Дженніфер Флеісс. Сервіс буде відправляти клієнтам повідомлення з докладним описом товару, і щоб його купити, достатньо просто відповісти на повідомлення. Користувачі також зможуть відправити запит на будь-який товар, надавши системі самостійно вибрати оптимальний варіант.
Згодом сервіс планують зробити платним, але поки його тестують на безоплатній основі. На перший погляд, це черговий чатбот, але джерело, близьке до Walmart, повідомило, що з покупцями переписуються люди. Згодом система буде повністю автоматизованою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас