Затверджено перші специфікації мереж 5G - Non-Standalone 5G NR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затверджено перші специфікації мереж 5G - Non-Standalone 5G NR

Технології&Авто
437
Буквально тільки-но НКРЗІ оголосила дату проведення другого 4G-тендеру в діапазоні 1800 МГц, при сприятливому збігу обставин у великих містах зв’язок 4G з’явиться вже в першій половині 2018 року. Тим часом найбільші оператори мобільного зв’язку на зразок AT&T, Verizon і T-Mobile вже щосили готуються до запуску мереж наступного, п’ятого покоління. Але незважаючи на те, що роботи над мережами 5G почалися вже давно, перші специфікації 5G були затверджені тільки зараз.
Ця важлива для всієї телекомунікаційної галузі подія відбулася на нещодавньому заході в Лісабоні. Консорціум 3GPP (3rd Generation Partnership Project), який займається розробкою специфікацій для мобільного зв’язку, затвердив перші специфікації Non-Standalone 5G NR (New Radio). Ці специфікації описують неавтономну архітектуру мереж 5G, про що красномовно свідчить їх назва. Вони будуть використовуватися в якості орієнтира попервах для розгортання мереж 5G на базі вже існуючих базових станцій LTE.
Фінальні специфікації Non-Standalone 5G NR включають підтримку низькочастотного (600 МГц, 700 МГц), середньочастотного (3,5 ГГц) і високочастотного (50 ГГц) спектру. Більше технічних подробиць стане відомо на цьому тижні, коли опублікують відповідний документ. Очікується, що мережі 5G забезпечать пікову швидкість 20 Гбіт/с в низхідному каналі і 10 Гбіт/с – у висхідному.
Затвердження стандарту Non-Standalone 5G NR означає, що виробники мікросхем – Qualcomm і інші – можуть починати розробку модемів стільникового зв’язку 5G для майбутніх мобільних пристроїв. Наступним кроком консорціуму Non-Standalone 5G NR стане вироблення стандарту Standalone 5G, який в кінцевому підсумку замінить 4G LTE.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас