Експерт: збільшення допомоги з безробіття не зупинило українців - вони тікають за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: збільшення допомоги з безробіття не зупинило українців - вони тікають за кордон

Особисті фінанси
5223
Незважаючи на те, що уряд збільшив фіндопомогу непрацевлаштованим, українці залишають країну. В Україні продовжує набирати темпи безробіття, спостерігається масова втеча молодих людей за кордон у пошуках кращого життя. За даними провідних експертів, кожен четвертий 25-річний громадянин України не може влаштуватися на роботу.
Експерт з соцпитань Андрій Павловський вважає, що в нашій країні безробіття набирає обертів через економкризу, тим не менш, наші чиновники говорять про нормалізацію ситуації на ринку праці завдяки реформам. Але фахівці галузі спостерігають зворотне – активне зростання безробіття.
Фахівців жахає 25% безробітних серед молодих людей. Павловський по суті нічого нового не сказав, але підтримав всі ранні заяви колег по цеху – молодь масово втікає за кордон з причини нереалізації себе в Україні.
Таким чином, якщо високопосадовці і далі будуть вести таку політику щодо створення робочих місць, узурпації ринку праці, а роботодавці продовжать вимагати від співробітників по максимуму за копійки, тоді безробіття буде не тільки системним, але і мега-масовим.
В результаті очікується скорочення населення, трудова міграція, падіння народжуваності, після чого в Україні дефіцит кадрів проявить себе на повну силу. За підрахунками Павловського, нашу країну залишило вже приблизно 7 млн, а роз’їхалися хто куди: ЄС, Росія, США, Польща.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас