Уряд не підтримував правку про скасування ПДВ - заступник голови Мінагропроду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд не підтримував правку про скасування ПДВ - заступник голови Мінагропроду

Аграрний ринок
430
Кабінет міністрів України не підтримував правку про скасування відшкодування ПДВ при експорті сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 року.
“Уряд цю правку (про скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних – ред.) не підтримував, не вносив і не ініціював. Народні депутати внесли цю правку, і тільки народні депутати можуть виправити цю помилку”, – сказав в ході Всеукраїнського аграрного віче перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.
Він уточнив, що уряд підтримує стимуляцію переробки сільгосппродукції, але при цьому виступає категорично проти розвитку одних галузей за рахунок інших.
“Уряд, незважаючи на те, що всіляко підтримує створення продукції з доданою вартістю, категорично проти того, щоб розвиток одних галузей відбувався за рахунок інших. Якщо нам потрібно підтримувати переробку, то давайте знайдемо для цього інші стимулюючі механізми”, – додав М. Мартинюк.
Він пообіцяв підняти питання про скасування “експортного ПДВ” для олійних в ході засідання уряду.
Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала за скасування відшкодування ПДВ при експорті сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 року і скасувала систему дотацій у вигляді квазіакумуляції ПДВ, виділивши на підтримку тваринництва 4 млрд грн.
Аграрні асоціації звернулися до президента з проханням захистити інтереси сільгоспвиробників, оскільки правка про скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних була ухвалена в ході голосування змін у Податковий кодекс з грубим порушенням регламенту Верховної Ради.
За даними асоціації, в разі скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних українські аграрії втратять 10-16 млрд грн на рік. Крім того, штучно створюються можливості для монопольної змови переробних підприємств з метою заниження цін на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас