Мозковий імплант зупинить гвалтівників і самогубців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мозковий імплант зупинить гвалтівників і самогубців

Технології&Авто
591
Вчені зі Стенфордського університету, про роботу яких розповідає The Telegraph, виявили чіткий сигнал, що формується в мозку за кілька секунд до спалаху імпульсивної поведінки. Електрична активність проявляється в області прилеглого ядра — у популярній літературі його часто називають центром задоволень.
Інструментом заохочення служить задоволення. Влада прилеглого ядра настільки сильна, що іноді люди перестають думати про наслідки своїх вчинків, в тому числі соціальних. Однак тепер, коли вчені зрозуміли, який сигнал передує необдуманим учинкам, вони зможуть блокувати його. Вони довели, що подача невеликого електричного імпульсу на прилегле ядро в момент формування хвилі мозкової активності здатна запобігти імпульсивній поведінці.
Можливості, які відкриває це дослідження, здаються безмежними. Простий імплант в мозку, що вчасно подає електричні сигнали, допоможе боротися з ожирінням, наркоманією, алкоголізмом, сексуальною стурбованістю і спалахами гніву. Попрацювавши в критичний момент, імплант дозволить утримати людину від самогубства або акта сексуального насильства.
«Уявіть собі, чи можете ви передбачити і запобігти спробі самогубства, ін’єкції героїну, потребі багато їсти або вживанню алкоголю або раптовому нападу неконтрольованої люті», — сказав доктор Кейсі Хелперн, доцент нейрохірургії в Стенфорді.
Мозкові імпланти вже використовуються в терапії таких неврологічних захворювань, як хвороба Паркінсона, але їх потенційна придатність для боротьби з небажаною поведінкою доведена вперше. Перші досліди на гризунах вже дали позитивні результати.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас