Bosch інвестує 20 млрд євро у виробництво акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch інвестує 20 млрд євро у виробництво акумуляторів

Технології&Авто
2936
Якщо компанії вдасться побудувати завод з виробництва акумуляторних батарей потужністю 200 ГВт*год до 2030 року, вона займе 20% ринку і вийде на лідируючі позиції, пише Electrek.
Bosch – один з найбільших у світі постачальників для автовиробників, і компанія інвестує величезні кошти в запчастини для електрокарів, щоб підтримати електрифікацію галузі. Однак, до недавнього часу Bosch не виробляла один з найважливіших компонентів – акумуляторні батареї.
Рік тому компанія купила стартап з виробництва твердотільних акумуляторних батарей Seeo Inc, і відтоді зрідка ділилася планами щодо виведення на ринок нової технології до 2020 року – блоків батарей потужністю 50 кВт*год і вагою 190 кг. Проте, мови про виробництво акумуляторів не було. Але судячи з останніх коментарів дирекції, саме цим Bosch збирається зайнятися в 2018 році.
За словами головного виконавчого директора компанії Фолькмара Деннера, Bosch може інвестувати €20 млрд, щоб до 2030 року створити завод з виробництва акумуляторних батарей потужністю 200 ГВт*год. «Якщо ми займемо навіть 20% ринку в цій галузі, це забезпечить нам лідируючі позиції. Проте, для нас такі вкладення досить ризиковані. І не в фінансовому плані – з цим у Bosch проблем немає. Але з точки зору бізнесу подібні рішення треба прораховувати максимально обережно», – пояснив Деннер. Він також додав, що якщо компанія почне виробляти акумулятори, то це буде нове покоління твердотільних батарей.
Якщо Bosch прийме таке рішення, то це буде найбільша інвестиція у виробництво акумуляторних батарей в історії. Навіть Gigafactory 1 Tesla в Неваді, яка поки вважається найбільшим в світі заводом в цій галузі, буде володіти виробничою потужністю 105 ГВт*год.
Але найцікавіше саме рішення компанії сконцентруватися на випуску твердотільних акумуляторних батарей. Поки вони набагато безпечніші від літій-іонних батарей, але у них багато своїх недоліків (наприклад, нижча провідність електроліту і прогалини в шарах, які призводять до коротких замикань). Крім того, поки ніхто не виробляв їх у досить великому розмірі і за ціною, яка здатна конкурувати з літій-іонними акумуляторами. Інвестиції в €20 млрд цілком можуть це виправити.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас