Перший електролітак доставлений покупцю в Канаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший електролітак доставлений покупцю в Канаді

Технології&Авто
726
Словенський стартап Pipistrel захоплює ринок легких електричних літаків. Нещодавно він уклав угоду з китайською стороною про виробництво на азіатських заводах навчально-тренувального літака Alpha Electro і гібридного літака Panthera. Тепер збирається поставляти свою продукцію в Канаду.
Уряд Канади близький до того, щоб дозволити польоти першого електричного літака Pipistrel моделі Alpha Electro над територією країни в категорії надлегких літальних апаратів. Чого не можна сказати про Сполучені Штати – Федеральне управління цивільної авіації не дозволяє поки комерційне використання Alpha Electro в категорії легких і спортивних літаків, посилаючись на те, що, по номенклатурі, у них повинні бути поршневі двигуни. Винятки можуть бути зроблені, але для цього потрібен індивідуальний розгляд справи.
Перший повністю електричний двомісний літак Alpha Electro вже доставлений своєму новому власнику в Канаді і буде базуватися на аеродромі Пітт-Медоус.
Alpha Electro оснащений 60-кіловатним електромотором з 80 к. с. виробництва Siemens. Розмах крил досягає 10 м, довжина фюзеляжу – 6,4 м, а максимальна вага – 550 кг. Крейсерська швидкість – 85 вузлів (157 км/год). Заряду батареї Alpha Electro вистачає на одну годину польоту, перезарядка займає 45 хв.
Легкі літаки, швидше за все, стануть першим класом літальних апаратів на електротязі, які прийдуть на зміну традиційним. Вони ідеально підходять для навчання пілотів і для новачків – розвивають відносно безпечну швидкість і не потребують дорогого ремонту і техобслуговування, вважає Clean Technica.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас