Гройсман доручив всім контролюючим органам впровадити до 1 квітня 2018 р. ризикову систему перевірок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман доручив всім контролюючим органам впровадити до 1 квітня 2018 р. ризикову систему перевірок

Казна та Політика
790
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівникам усіх контролюючих органів створити до 1 квітня ризик-орієнтовану систему перевірок.
“Ще раз хочу повернутися до відповідальності керівників (контролюючих органів – ІФ). Ми вам відводимо три місяці на створення системи уникнення ризиків і чек-листів, тобто перевірки цих ризиків. До 1 квітня в кожному контролюючому органі повинна бути така система уникнення ризиків і чек-листи, які ми будемо моніторити”, – сказав він під час урядового засідання в понеділок.
“Зараз що відбувається? Приходить контролер на підприємство і починає шукати зачіпки… Ми ж повинні орієнтуватися на ризики. Ось приклад: 616 вимог дитячого садка, а базових – 10-20”, – пояснив прем’єр-міністр.
Як зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, пропонована МЕРТ нова система оцінки ризиків дозволяє, зокрема, автоматично формувати для перевіряючого предмет перевірки.
“Для кожного виду бізнесу повинен бути сформований індивідуальний список вимог… Він повинен бути вичерпним”, – сказав він.
М.Нефьодов підкреслив, що МЕРТ вже запустило пілотну базу даних, де збирається інформація про всі перевірки. За його словами, впровадження чек-листів перевірок дозволить державі контролювати не стільки виконання норм законодавства, скільки контролювати можливі ризики.
У свою чергу голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна зазначила, що з 2018 року, згідно з пропонованими урядом змінами, має запрацювати система інформування про результати перевірок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас