Заснована Маском компанія обіцяє змінити існуючу транспортну систему в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заснована Маском компанія обіцяє змінити існуючу транспортну систему в США

Світ
773
Заснована Ілоном Маском Boring Company обіцяє змінити існуючу транспортну систему в США. Найбільше обурення у підприємця викликає громадський транспорт. За словами Маска, будь-які пасажирські поїздки – це мука. Непродуманий розклад, постійні затримки і скупчення людей, серед яких може зустрітися серійний вбивця, – це лише частина причин пересісти на власний автомобіль, вважає глава Tesla.
Концепція транспортної системи Hyperloop, мережа тунелів для боротьби з пробками від Boring Company і навіть фантастичні польоти на ракеті з Парижа в Нью-Йорк – в запасі у Ілона Маска є як мінімум три ідеї зі зміни звичного формату пасажирських перевезень. Як з’ясував кореспондент WIRED Том Саймон, ці проекти підживлюються невдоволенням, яке у Маска викликає громадський транспорт.
«Громадський транспорт – це мука. Це повний відстій. Кому взагалі захочеться користуватися сервісом, який забитий людьми, який їде не в той час і не в тому напрямку, куди вам треба? І який до того ж ходить не цілодобово», – заявив Маск на одній із зустрічей під час конференції з нейросистем у Каліфорнії.
За словами засновника Tesla та SpaceX, нікому не подобається громадський транспорт якраз в силу його незручності і недосконалості. Інша проблема, на думку Маска, – це самі пасажири: «Натовп незнайомців, один з яких може виявитися серійним вбивцею. Просто чудово”. Саме з цих причин люди віддають перевагу власному транспорту, впевнений Маск.
Така заява звучить досить несподівано, якщо врахувати, що Ілон Маск підтримує екологічні ініціативи, які передбачають скорочення кількості власного транспорту з двигунами внутрішнього згоряння. Більше того, володіння власним транспортом не відповідає екопринципам, навіть якщо мова йде про електромобілі. Саме тому експерти з нових транспортних систем пропонують розвивати систему громадського транспорту і каршерингу. Крім того, другий майстер-план Маска, створений для Tesla, передбачав здачу власного автомобіля в оренду іншим користувачам.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас