Oracle купує розробника "хмарних рішень" за $1,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Oracle купує розробника "хмарних рішень" за $1,2 млрд

Фондовий ринок
573
Oracle Corp. купує австралійську компанію Aconex Ltd., виробника “хмарного” програмного забезпечення для управління проектами, за $1,2 млрд.
Aconex є розробником онлайн-платформи для спільної роботи над будівельними та інженерними проектами, що дозволяє їхнім власникам, будівельним компаніям та іншим учасникам отримувати доступ до всієї необхідної для реалізації проекту інформації.
Це рішення забезпечує повну прозорість інформації, всіх проектних документів, а також витрат на будь-якій стадії життя проекту, йдеться в прес-релізі Oracle.
Платформа Aconex вже використана в проектах загальною вартістю понад $1 трлн, реалізованих 70 тис. організацій в понад 70 країнах.
Oracle заплатить 7,8 австралійського долара за акцію Aconex. Це на 47% перевищує номінальну вартість австралійської компанії на закриття ринку в п’ятницю і більш ніж в 4 рази вище ціни IPO Aconex, що відбувся в 2014 році.
Рада директорів Aconex одноголосно рекомендувала угоду акціонерам. У разі її схвалення акціонерами австралійської компанії і кількома регуляторами, угода буде закрита в першому півріччі 2018 року.
Oracle вже пропонує “хмарні” рішення для планування і реалізації будівельних та інженерних проектів.
“Разом з Aconex вона зможе забезпечити цілісне рішення для управління проектами та їх реалізації, яке дозволить клієнтам ефективно планувати, будувати і керувати проектами”, – йдеться в прес-релізі Oracle.
“Реалізація проектів своєчасно і в рамках певного бюджету – це першочергова стратегічна вимога для будь-якої будівельної та інжинірингової організації, – зазначає глава підрозділу Oracle, що відповідає за проекти в цій сфері. – З купівлею Aconex ми значно розширимо нашу концепцію пропозиції якнайповнішого хмарного рішення в сфері управління проектами для галузі, обсяг якої оцінюється в $14 трлн”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас