Данія використає криптовалюту для допомоги країнам, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія використає криптовалюту для допомоги країнам, що розвиваються

Фінтех і Картки
374
Данія збирається використовувати криптовалюту для надання гуманітарної допомоги, повідомляє Reuters. Якщо це станеться, то країна стане першою державою-донором, яка застосувала технологію блокчейн з метою благодійності.
У доповіді, над якою спільно працювали міністерство закордонних справ Данії, аналітичний центр Sustania і найбільша в Європі криптовалютна платформа Coinify, розглядається питання, як блокчейн може вирішити проблеми, що виникають при наданні допомоги бідним країнам. В першу чергу експертів цікавила здатність системи забезпечувати швидкі та безпечні грошові перекази. Яка саме з існуючих криптовалют (або, можливо, нова, створена спеціально для надання гуманітарної допомоги) буде використана, учасники проекту не повідомляють.
Технологія блокчейна поки що продовжує розвиватися, і має пройти якийсь час, щоб їй почали довіряти. Проте вже з’явилися деякі конкретні проекти її використання. Так, Coinify створює методи використання криптовалютных платежів при роботі з позамережевими джерелами відновлюваної електоенергіі. Наприклад, можна перевести кошти безпосередньо власнику сонячної панелі, розташованої в африканському селі.
Інший варіант — онлайн-центр, де люди будуть жертвувати на потреби конкретних проектів, наприклад, на будівництво шкіл, залізниць і мостів. Використання «розумних» контрактів гарантує, що гроші будуть вкладені в обраний проект, а не розтрачені даремно. Якщо одержувач збирає кошти, наприклад, на будівництво, то зможе витратити їх тільки на цемент і цеглу, але не на купівлю бананів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас