В Австралії запустять перший поїзд на сонячній енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії запустять перший поїзд на сонячній енергії

Технології&Авто
368
В Австралії мають намір запустити поїзд на сонячних батареях. Маршрут довжиною 3 км пройде поблизу курорту Байрон-Бей, штат Новий Південний Уельс. Про ідею розповідають Electrek і Northern Star.
Залізнична компанія Bayron Bay була створена як некомерційна організація, яка співпрацює з кількома місцевими компаніями, включаючи виробника електромобілів ELMOFO. Поїзд є модернізованою версією старого пасажирського поїзда. В «минулому житті» у нього було два дизельні двигуни, один з яких замінили на електродвигун і батареї, а другий залишили для збереження балансу і як резервне джерело енергії.
Батареї, що забезпечує 77 кВт*год, повинно вистачити на цілий день поїздок туди і назад. Її зарядка здійснюється як за допомогою сонячних панелей на даху поїзда, так і на станціях (тут їх потужність досягає 30 кВт). Поїзд, як повідомляться, зможе працювати навіть при високій хмарності. Перші поїздки відбудуться вже в ці вихідні. До січня поїзд буде ходити в тестовому режимі, перевозячи по 100 пасажирів за раз. Ціна подорожі складе $3.
Поїзди на відновлюваній енергії вже існують, але в більшості своїй вони не генерують її безпосередньо, а отримують електрику від мережі. Наприклад, у Нідерландах електропоїзди тепер на 100% живляться від енергії вітру. В інших випадках чиста енергія забезпечує лише частину потреб транспортного засобу — наприклад, в Індії «потяг на сонячній батареї» рухається за рахунок дизельного локомотива, а сонце забезпечує лише роботу кондиціонера і освітлення.
На думку експертів, з усього транспорту саме залізничний найбільш перспективний з точки зору прямої генерації сонячної енергії, зокрема, через зупинки на станціях, де можна заряджати батарею. Звичайно, поїзд у Байрон-Бей буде радше туристичним атракціоном, ніж чимось серйозним, проте він є доказом працездатності концепції.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас