Колишні акціонери Приватбанку затягують час через суди - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишні акціонери Приватбанку затягують час через суди - НБУ

Фондовий ринок
321
Національний банк констатує, що колишні акціонери Приватбанку затягують час через суди, реструктуризувати кредити вони не збиралися.
Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“Те, що ми маємо в судах 600 позовів з різних тем, свідчить про те, що реально здійснювати якусь реструктуризацію портфеля ніхто і не збирався. Просто затягування часу, і сьогодні ми це бачимо”, – сказала вона.
У липні поточного року Національний банк повідомив, що колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали зобов’язань щодо реструктуризації кредитів Приватбанку.
Як повідомляли Українські Новини, 21 грудня Приватбанк, який контролювали бізнесмени Коломойський і Боголюбов, перейшов у державну власність.
При проведенні націоналізації Коломойський і Боголюбов зобов’язалися реструктуризувати кредити пов’язаним юридичним особам до липня 2017 року.
Дана вимога також зафіксована в меморандумі МВФ.
Приватбанк домовився з консорціумом у складі фінансово-холдингової компанії Rothschild & Co, незалежної інвестиційно-банківської компанії FinPoint і аудиторсько-консалтингової компанії EY (Ernst & Young) про переговори щодо реструктуризації кредитів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас