Заступник глави Нацбанку повідомила, коли буде визначено суму чергової докапіталізації ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник глави Нацбанку повідомила, коли буде визначено суму чергової докапіталізації ПриватБанку

Фондовий ринок
429
Сума чергової докапіталізації ПриватБанку, можливо, буде визначена до кінця року після завершення оцінки його активів, повідомила заступник глави Нацбанку України (НБУ) Катерина Рожкова.
“16 млрд грн. Ми тоді говорили, ми цю оцінку дамо після того, коли ПриватБанк переоцінить свої активи. Оцінка зараз ще в процесі. Ми дуже хочемо, щоб вона була завершена до кінця року і щоб її підтвердили аудитори. Після цього буде прийматися рішення, чи потрібна додаткова ін’єкція капіталу”, – сказала вона в п’ятницю в Києві.
Як повідомлялося, в грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на ринку країни фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
В рамках націоналізації зобов’язання банку перед пов’язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії фінустанови.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас