Ryanair пропонує визнати профспілки пілотів, щоб уникнути страйку на Різдво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ryanair пропонує визнати профспілки пілотів, щоб уникнути страйку на Різдво

Фондовий ринок
235
Ірландський авіаперевізник Ryanair Holdings Plc, найбільший лоукостер Європи, готовий визнати профспілки пілотів вперше за 32 роки існування компанії, щоб уникнути страйків і перебоїв у польотах у різдвяні й новорічні свята.
“Визнання профспілок стане істотною зміною для Ryanair, але ми вже реалізовували радикальні зміни”, – наводяться в прес-релізі слова CEO компанії Майкла О’Лірі. Він закликав співробітників скасувати заплановані акції протесту.
Ryanair написала організаціям пілотів у Великобританії, Німеччині, Ірландії, Іспанії, Італії та Португалії, запросивши їх за стіл переговорів, йдеться в повідомленні. Компанія визнає профспілки за умови створення комітетів з пілотів Ryanair для розв’язання проблем у відносинах з компанією. Вона не має наміру взаємодіяти з пілотами, які працюють на конкурентів.
Італійські пілоти Ryanair планували 4-годинний страйк 15 грудня. Члени ірландської асоціації пілотів збиралися припинити роботу на весь день 20 грудня. Німецька профспілка пілотів Vereinigung Cockpit (VC) повідомила про готовність до страйку в будь-який момент, не уточнивши дату, але обіцяла, що припинення роботи не зачепить період різдвяних свят з 23 грудня по 26 грудня.
Подібні страйки будуть першими в історії Ryanair.
Відмова співпрацювати з профспілками була одним з елементів бізнес-моделі лоукостера. Об’єднання пілотів сподіваються залучити компанію до переговорів, щоб узгодити ринкові умови праці та оплати.
Раніше Ryanair була змушена оголосити про скасування понад 20 тис. рейсів протягом декількох місяців через проблеми з графіками пілотів і неправильним розрахунком відпусток. Компанія планує найняти більше сотні нових пілотів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас