Нагляд за діяльністю АКІБ "УкрСиббанк" переданий у компетенцію відділу моніторингу найбільших банків НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нагляд за діяльністю АКІБ "УкрСиббанк" переданий у компетенцію відділу моніторингу найбільших банків НБУ

Фондовий ринок
350
За рішенням керівництва Генерального департаменту банківського нагляду, починаючи з грудня 2001 року, нагляд за діяльністю АКІБ «Укрсиббанк» переданий у компетенцію підрозділу нагляду за категорією найбільших банків - відділу моніторингу найбільших банків Керування моніторингу великих банків Департаменту інспектування і моніторингу банків Національного банку України. АКІБ «Укрсиббанк» став сьомим банком в Україні, включеним Національним банком України в число найбільших українських комерційних банків, нагляд і інспектування яких здійснюється відділом моніторингу найбільших банків.
Як відзначив Заступник Голови Правління АКІБ «Укрсиббанк» Олександр Денисенко: «У цю групу включаються найбільші українські мережні банки з метою здійснення за їх діяльністю централізованого нагляду й інспектування з боку Національного банку України. Це зв'язано, насамперед, з тим, що дані банки є фінансовими структурами національного рівня і своєю діяльністю впливають як на національні фінансові ринки, так і на всю банківську систему України. Також включення АКІБ «Укрсиббанк» у групу самих великих комерційних банків з погляду нагляду й інспектування їхньої діяльності відділом моніторингу найбільших банків означає підвищення рейтингу АКІБ «Укрсиббанк»: відтепер у всіх видах звітності, що готує Національний банк України, АКІБ «Укрсиббанк» буде фігурувати як найбільший банк України. З одного боку, це велика відповідальність для банку, а з іншого боку, це визнання його досягнень за останній час».
Приймаючи рішення про включення АКІБ «Укрсиббанк» у число найбільших банків України, Національний банк України керувався рядом критеріїв, серед яких можна виділити наступні: обсяг валюти балансу повинний перевищувати 1 млрд. грн. за винятком МФО, банк повинний мати розгалуженою регіональною мережею, частка пасивів банку в обсязі пасивів усієї банківської системи України повинна бути на рівні 2,5 - 3%.
Олександр Денисенко також відзначив: «У банку досить багато уваги приділяється процедурі внутрішнього контролю й аудиту, однак централізований контроль на рівні відділу по моніторингу найбільших банків нам тільки допоможе в роботі».
Довідка
АКІБ «Укрсиббанк» зареєстрований 18 червня 1990 року. Банк має повну ліцензію НБУ на проведення банківських операцій. За станом на 1.01.2002р. статутний фонд банку – 90 млн. грн., капітал — 211 млн. грн., валюта балансу – 2034 млн. грн., регіональна мережа банку містить у собі більш 80 філій і відділень.
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас