ЄБРР дасть грошей Кременчуку на енергозберігаючі проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР дасть грошей Кременчуку на енергозберігаючі проекти

Енергетика
265
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть EUR6 млн кредит комунальному підприємству “Кременчуцька державна енергосервісна компанія” для енергозберігаючих проектів в 38 дитячих садках, 23 школах і п’яти лікарнях.
Як повідомив старший радник ЄБРР Антон Усов, таке рішення рада директорів прийняла 14 грудня в рамках одночасно схваленої рамкової програми Ukraine Public Sector Energy Efficiency Framework (PSEEF).
Згідно з документами на сайті банку, загальний розмір цієї програми – EUR100 млн. “Однак кожен проект в її рамках буде окремо виноситися на раду директорів для затвердження”, – пояснив А.Усов.
Передбачається, що отримані кошти муніципальні компанії будуть направляти на фінансування енергозберігаючих поліпшень в громадських будівлях і інфраструктурі вуличного освітлення.
Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО), що охоплює технічну, екологічну і соціальну експертизу державних підприємств енергоменеджменту та міст на етапі до підписання проектів, що оцінюється в середньому в EUR0,2 млн на рік, надасть уряд Швеції. Він також додатково виділить EUR1,25 млн технічної допомоги на етапі після підписання проектів.
Проект в Кременчуці, як передбачається, дозволить скоротити витрати енергії до 50%, знизити щорічне її споживання приблизно на 20 тис. МВт-год, а також викиди вуглекислого газу в атмосферу на 5,3 тис. тонн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас