День фінансів, 14 грудня: підвищення облікової ставки, національний лоукост-авіаперевізник, заборона на поліетиленові пакети в Києві та рекламні банери на Місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 грудня: підвищення облікової ставки, національний лоукост-авіаперевізник, заборона на поліетиленові пакети в Києві та рекламні банери на Місяці

1007
У четвер, 14 грудня, цікаві новини стосувалися не тільки України і світу, а й навіть Місяця:
Головна новина дня – підвищення облікової ставки НБУ на 1%. Це вплине на вартість рефінансу і, як наслідок, споживчих кредитів. Причинами такого рішення НБУ назвав підвищення інфляційних ризиків, серед яких і відстрочка траншу від МВФ, і трудова міграція, яка спричинить підвищення зарплат.
У Rothschild пропонують залишити в Україні 4-5 основних банків. На думку керуючого директора банківського дому Rothschild в СНД Джованні Сальветті, в Україні досі ще багато банків. Проте їх кількість має скоротитися через діджиталізацію банківського бізнесу, яка швидко змінює саму бізнес-модель роздрібних банківських операцій у всьому світі.
Інновації для автовласників. У Раді хочуть повернути фотофіксацію порушень правил дорожнього руху. Почати депутати хочуть з парковок. Згідно з проектом закону, обов’язок доводити, що порушення скоїв не власник, а, приміром, найнятий водій або інша людина, яка керувала у той час автомобілем, лягає на плечі власника машини.
Новини для мандрівників. В Україні навесні 2018 року запрацює національний лоукост-авіаперевізник. Новостворена компанія SkyUp почне виконувати чартерні рейси в квітні, а з травня – внутрішні та міжнародні авіаперевезення. З конкретними напрямками можна ознайомитися тут.
У США очікують нового економічного дива. Про це заявив президент Сполучених Штатів Дональд Трамп. За його словами, якщо Конгрес до 25 грудня надасть йому на розгляд законопроект щодо податкової реформи, то зниження податків і зростання доходів почнеться вже в лютому.
Киян теж не обділили нововведеннями. Київська міськрада має намір просити Верховну Раду заборонити продаж одноразових поліетиленових пакетів. Крім того, київська влада повторно розгляне проект рішення про заборону та недопущення політичної агітації у школах столиці.
Не обійшли інновації і рекламний світ – японський стартап Ispace встановить рекламні щити на Місяці. Інвестори вклали 90 мільйонів доларів у стартап, який стане першим в історії космічним маркетинговим майданчиком. Компанія також планує зайнятися розміщенням логотипів на своїх космічних апаратах і ракетах, а також рекламними зйомками в космосі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас