ВЕБ прокоментував розмови про продаж Промінвестбанку Ярославському — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВЕБ прокоментував розмови про продаж Промінвестбанку Ярославському

Фондовий ринок
721
Внєшекономбанк зараз не веде переговори про продаж своєї української “дочки” – Промінвестбанку – бізнесмену Олександру Ярославському, не давав згоди на подання документів в Національний банк України (НБУ), повідомив журналістам голова ВЕБу Сергій Горьков.
“Він вів переговори на початку – в середині цього року. До фінальної угоди ми з ним не дійшли, і ніякої згоди на те, що він подасть документи на узгодження в НБУ, ми не давали. Можливо, ви у пана Ярославського запитайте, чому він вважає, що він купує Промінвестбанк. Нам про це нічого не відомо, угоди немає”, – заявив С. Горьков.
Зазначимо, днями з’явилася інформація, що власник і президент групи DCH О. Ярославський подав до НБУ пакет документів на погодження купівлі Промінвестбанку. Як повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова в інтерв’ю виданню “Бізнес Цензор”, до цього бізнесмен подавав лист про наміри.
Комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем НБУ 28 липня ухвалив рішення відмовити у погодженні набуття істотної участі в Промінвестбанку Максиму Микитасю і Павлу Фуксу. Нацбанк зазначав, що потенційні покупці не надали необхідних документів для перевірки інвесторів на предмет відповідності вимогам законодавства України.

Довідка Finance.ua:

  • Промінвестбанк заснований в 1992 році. ВЕБ володіє 99,7% його акцій.
  • За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року банк посідав 13-е місце за розміром активів (22,426 млрд грн.) серед 88 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас