Саудівська Аравія виділить $19 млрд на підтримку ринку житла, малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія виділить $19 млрд на підтримку ринку житла, малого бізнесу

Світ
297
Влада Саудівської Аравії в четвер представила план підтримки приватного сектора економіки, включаючи виділення коштів на будівництво житлових будинків і надання податкових послаблень малим підприємствам.
Крім цього, уряд направить кошти на розвиток експортно-імпортного банку і широкосмугових і оптоволоконних мереж зв’язку, наводить агентство Bloomberg слова міністра торгівлі та інвестицій країни Маджида аль-Касабі.
Загальний обсяг програми складе 72 млрд ріялів ($19,2 млрд), близько 24 млрд ріялів планується витратити в наступному році. Вона є частиною чотирирічного плану стимулювання економіки обсягом 200 млрд ріялів, який вважається ключовим елементом стратегії розвитку Саудівської Аравії Vision 2030.
Тим часом серед економістів існують сумніви щодо того, наскільки ефективними виявляться запропоновані заходи.
“У цих заходів немає чіткого механізму, і вони головним чином складаються з кредитів і податкових послаблень, – говорить старший економіст Abu Dhabi Commercial Bank Моніка Малик. – З урахуванням слабкості економіки, ми очікуємо, що попит на кредити в приватному секторі залишиться низьким. Головне питання – скільки саме складуть урядові витрати”.
Крім заходів прямого стимулювання, влада має намір реформувати законодавство для залучення інвесторів. Наприклад, в країні діють складні й заплутані закони в сфері банкрутства, які вимагають спрощення та приведення у відповідність з міжнародними нормами. За словами М.аль-Касабі, новий комплексний закон про банкрутства може набрати чинності протягом найближчих трьох місяців – чорновий варіант відповідного законопроекту вже був прийнятий в середу.
“Невизначеність – ворог інвестицій. Нам необхідно повернути довіру інвесторів до Саудівської Аравії і орієнтуватися на країни, які мають такі закони”, – сказав міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас