Порошенка просять ветувати закон про обмеження посилок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенка просять ветувати закон про обмеження посилок

Казна та Політика
815
Поштові оператори просять президента Петра Порошенка ветувати закон про зміни до Податкового кодексу, що регламентує обмеження на безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна.
Про це йдеться у відповідному зверненні поштових операторів, передає “Інтерфакс-Україна”.
“Враховуючи ті факти, що на сьогоднішній день більшість відправлень є недорогими (до 10 доларів), а Україна інфраструктурно не готова ввести такі заходи адміністрування, вважаємо за доцільне просити Вас накласти вето на цей закон і повернути його на доопрацювання у профільний комітет Верховної Ради України”, – сказано в ньому.
Також оператори відзначають, що зміни, що передбачають обмеження на безмитне ввезення до 3 посилок по 150 євро кожна, з’явилися тільки в редакції законопроекту до другого читання і були ухвалені без надання економічного обґрунтування і без належного обговорення з профільними відомствами, операторами доставки та громадськістю.
Крім того, оператори вважають, що така норма призведе до розширення тіньових моделей доставки товарів на “третіх” осіб і використання неофіційних каналів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас