НБУ не має фахівців з небанківських фінустанов для регулювання цього ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не має фахівців з небанківських фінустанов для регулювання цього ринку

Казна та Політика
384
Національний банк констатує, що у нього відсутні фахівці з небанківських фінансових установ для регулювання даного ринку.
Про це в середу повідомив директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз.
“Ми не знаємо, які повноваження дасть нам закон. У нас немає фахівців з небанківського ринку. І ми не згодні, що не потрібно залучати до реформування Нацфінпослуг”, – сказав він.
Представник НБУ додав, що причина зволікання з ухваленням законопроекту про передачу повноважень Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Національному банку та Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку полягає у відсутності цілісного бачення, як буде розвиватися фінансовий ринок після ліквідації комісії з регулювання ринків.
При цьому НБУ не бачить можливих шляхів розвитку небанківського ринку фінпослуг.
“Ми досі бачимо компанії з надутим балансом, в капіталі яких сміттєві цінні папери, небездоганна ділова репутація власників і керівників, відсутність стратегії і нерозуміння свого місця на ринку”, – сказав Бевз.

Довідка Finance.ua

  • В липні 2015 року Президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді ліквідувати Нацфінпослуг з передачею її функцій НБУ та НКЦПФР.
  • В липні 2016 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про ліквідацію Нацфінпослуг. Відповідно до законопроекту, Національному банку будуть передані у підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії та бюро кредитних історій.
  • НКЦПФР будуть передані недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій з нерухомості та довірчі товариства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас