Siemens готовий повернути РФ гроші за "кримські турбіни" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens готовий повернути РФ гроші за "кримські турбіни" - ЗМІ

Фондовий ринок
1130
Німецька компанія Siemens готова повернути отримані за угодою зі структурою “РОСТЕХ” 150 мільйонів євро за турбіни, що незаконно опинилися в окупованому Криму.
Про це повідомляє російське агентство “РИА-Новости”, з посиланням на заяву представника німецької компанії в Арбітражному суді Москви.
За даними видання, він повідомив, що через кліматичні умови газові установки за характеристиками підходять тільки для Таманського півострова Росії.
Також повідомляється, що 14 грудня московський арбітражний суд продовжить розглядати зустрічні позови німецького концерну і структур “РОСТЕХ” про законність поставок турбін Siemens для електростанцій, що споруджуються в окупованому Криму.

Довідка Finance.ua:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку німецьких газових турбін Siemens в окупований Крим.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.
  • 26 липня посли ЄС погодилися розширити антиросійські санкції за нелегальні поставки енергетичних технологій на територію окупованого Криму.
  • 15 вересня глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв заявив, що Siemens припинила поставки обладнання в Україну, щоб зберегти контракти з Росією.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас