Китай перетворює вугільні кар'єри на плавучі сонячні ферми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай перетворює вугільні кар'єри на плавучі сонячні ферми

Енергетика
1011
Державна енергетична компанія Китаю Three Gorges New Energy Co. побудувала і частково запустила на затопленому вугільному кар’єрі в окрузі Хуайнань плавучу сонячну ферму на 150 МВт, яка стане найбільшою в КНР.
Будівництво споруди вартістю $151 млн почалося в липні. Станція вже частково підключена до енергомережі, але остаточне завершення робіт планується в травні 2018. Працюючи на повну потужність, вона зможе забезпечити електрикою 94 000 будинків.
Цей проект забрав звання «найбільшого в світі» у іншої плавучої ферми Китаю в тому ж Хуайнані — 40-мегаватної станції, яка належить Sungrow Power Supply Co., яка також розташована на місці колишньої вугільної шахти. Всього округ, за даними на 2008 рік, забезпечував 20% потреб країни у вугіллі.
Серед інших країн, що намагаються не відставати від Китаю в розвитку сонячної енергетики, також проявляє інтерес до перетворення вугільних шахт півстолітньої давності на станції з виробництва електроенергії з відновлюваних джерел Німеччина. Мова йде про родовище Проспер-Ханіель в Рурській області, яке закриють в кінці 2018. Глибина його шахт сягає 600 м, а після змін потужність станції складе 200 МВт. Таким чином, вона забезпечить Північну Рейн-Вестфалію чистою енергією на 30%.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас