У Ротшильдів назвали найбільше досягнення й найбільший провал українських реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ротшильдів назвали найбільше досягнення й найбільший провал українських реформ

Казна та Політика
5478
Україна значно просунулася в реформуванні своєї економіки, проте для повної модернізації потрібно ще кілька років.
Про це заявив директор банківського дому Rothschild в Києві Джованні Сальветті.
“Значно (просунулася в реформуванні – ред.), але для впровадження і реалізації ключових реформ, необхідних для повної модернізації економіки України, потрібно ще кілька років”, – сказав Сальветті.
Серед основних успіхів українського уряду представник банківського дому Rothschild назвав реформи енергетичного сектору і Нафтогазу, а також – автоматичне і прозоре відшкодування ПДВ.
“Найбільш ефективні – це реформи енергетичного сектору і Нафтогазу. Вони, безумовно, були чутливими для населення, яке тепер змушене платити високі тарифи, але реформа була потрібна для забезпечення прозорості і модернізації у цьому секторі. Ця реформа ефективно знищила одну з традиційних і найбільш актуальних сфер корупції, яка була пов’язана з тіньовими схемами торгівлі газом. По-друге – автоматичне і прозоре відшкодування ПДВ відразу дозволило вирішити одну з найбільших головних проблем для експортерів, а також вбило, ймовірно, другу за величиною область корупції. Це два основні джерела корупції, які тепер нейтралізовані”, – наголосив Сальветті.
Також, він відзначив, що очищення банківської системи було надзвичайно важливим, оскільки це – основа більшої прозорості банківського сектору і ключова умова розвитку економіки.
Крім того, великим досягненням для певних сфер державних закупівель стала система ProZorro.
У той же час, найбільшим провалом українських реформ Сальветті назвав політичну боротьбу і використання популізму деякими політичними силами.
“Така драматична ситуація, яка останніми роками спостерігається в Україні, спрямована на здобуття популярності, а не на вирішення нагальних проблем. Реалізація радикальних реформ вимагає високого рівня відповідальності і єднання між політичними силами, якщо вони дійсно опікуються майбутнім своєї країни”, – наголосив він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас