Літій-металеві батареї збільшать запас ходу електрокара в 3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літій-металеві батареї збільшать запас ходу електрокара в 3 рази

Технології&Авто
1847
Канадські вчені розробили новий метод створення літій-металевих акумуляторів. Відкрита хіміками технологія дозволить збільшити запас ходу електромобіля з 200 до 600 км, а також зробить батареї більш дешевими і безпечними.
Одним з найбільш перспективних матеріалів в галузі виробництва акумуляторів вважається металевий літій. За його допомогою можна значно підвищити ємність батареї і тим самим збільшити запас ходу електромобіля. Однак, як пише Electrek, літій-металеві акумулятори швидко руйнуються через формування дендритів — відкладень літію.
Дендрити являють собою кристалічні структури, які вростають в електроліт акумулятора і порушують ефективність роботи батареї. В деяких випадках через їх формування акумулятор може спалахнути і навіть вибухнути.
Вченим з Університету Вотерлу (Канада) вдалося створити захисну систему, яка дозволяє уникнути займання. Для цього вони додали в електроліт хімічну сполуку на основі фосфору і сірки. При взаємодій з металевим літієвим електродом з’єднання виробляє тонкий захисний шар.
«Ми хотіли створити простий метод захисту металевого літію, який можна було б масштабувати. Достатньо додати хімічну сполуку, і система буде працювати самостійно», — пояснив керівник дослідження Кванкван Пан.
Хіміки протестували створені ними прототипи акумуляторів і підтвердили, що їх кулонівська ефективність становить майже 100%. Результати дослідження були опубліковані в журналі Joule.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас