Японський телеком-гігант GMO вирішив платити зарплату біткойнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський телеком-гігант GMO вирішив платити зарплату біткойнами

Фінтех і Картки
1102
З лютого співробітники японського конгломерату GMO Internet Group зможуть отримувати частину своєї зарплати в криптовалюті. Нова система виплат дозволяє замінити біткойнами ієни на суму від $88 до $881. Це не єдиний проект компанії на крипторинку. Раніше GMO запустила майданчик для торгівлі криптовалютою і пообіцяла вкласти 10 млрд ієн в майнінг.
Японська телеком-корпорація GMO Group почне видавати частину зарплат в біткойнах з лютого наступного року. Першими одержувачами криптовиплат стануть співробітники підрозділу GMO Internet Co. Ltd, що займається створенням інтернет-інфраструктури та онлайн-сервісами. Згодом отримати частину зарплати в біткойнах зможуть всі співробітники корпорації, в якій зайнято більше 4700 осіб.
Як пояснюють у компанії, зарплата в біткойнах дозволить залучити більше людей до володіння криптовалютою і підвищить «криптограмотність». Проводити конвертацію ієн в біткойни GMO буде у власному обміннику GMO Coins. Співробітники зможуть обміняти на BTC від 10 000 ієн ($88) до 100 000 ($881). Персонал, який відкриє гаманець на GMO Coins, буде отримувати біткойни в той же день, що і звичайну частину зарплати.
Власну криптобіржу GMO запустила в травні, а у вересні компанія оголосила про плани інвестувати у видобуток біткойнів 10 млрд ієн. Гроші підуть не тільки на будівництво майнінгової ферми, а й на розробку майнінгових чіпів з топологією 7 нм, 5 нм і 3,5 нм. Як повідомляє BitcoinNews, в жовтні GMO повідомила, що планує продавати майнінгові плати з 7 нм-чіпами за допомогою токенів.
Інтерес до криптовалюти зростає паралельно зі зростанням курсу – багато людей беруть кредити і позики під заставу нерухомості, щоб купити біткойни на хвилі їх популярності. При цьому більшість криптоінвесторів не планує розлучатися з валютою доти, доки її курс не перевищить $196 000.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас