Рада змінила оподаткування прибутку платників єдиного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада змінила оподаткування прибутку платників єдиного податку

Казна та Політика
5226
Верховна Рада України змінила порядок оподаткування дивідендів (частини прибутку), які виплачуються платниками єдиного податку, у тому числі аграріями, на користь власників.
Відповідні зміни внесені до законопроекту №67776-д.
Значна частина змін набуде чинності з 1 січня 2018 року.
“Передбачається звільнення “єдинників” від авансового внеску з податку на прибуток у разі виплати дивідендів. Вносяться зміни в ст. 297 Податкового кодексу щодо обов’язку платників єдиного внеску стягувати податок на доходи нерезидентів (так званий “податок на репатріацію”) під час виплати нерезидентам-юрособам доходів, джерелом походження яких є Україна”, – прокоментував зміни для Інтерфакс-Україна керівник відділу оподаткування та юридичних послуг компанії Ernst&Young в Україні Володимир Котенко.
Котенко зазначив, що дивіденди, отримані від платників єдиного податку українськими акціонерами, будуть обкладатися податком на загальних підставах. До цього отримані дивіденди не оподатковувалися через спеціальні положення Податкового кодексу, які планують скасувати одночасно зі скасуванням авансового внеску для платників єдиного податку.
Низка поправок до Податкового кодексу також стосується уточнення правил трансфертного ціноутворення (ТЦУ).
“До цього часу не можна було говорити про великі успіхи інструментарію ТЦУ в боротьбі з ухиленням від оподаткування. Не було значної кількості донарахувань за порушення в сфері ТЦУ. При цьому платниками податків декларувалися досить незначні суми самостійних ТЦУ коригувань”, – зазначив Котенко.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас