Evraz перевів акції "Євраз Южкоксу" з нідерландської Palmrose на кіпрську Dashuria Ltd — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz перевів акції "Євраз Южкоксу" з нідерландської Palmrose на кіпрську Dashuria Ltd

Фондовий ринок
271
Група Evraz (РФ) перевела акції ПрАТ “Євраз Южкокс” (Кам’янське Дніпропетровської обл.) з компанії Palmrose BV (Нідерланди), що є її 100% “дочкою”, на компанію Dashuria Ltd (Кіпр, Кіпр, підконтрольна Evraz, згідно з інформацією на сайті групи).
Як повідомила компанія в системі розкриття інформації НКЦПФР, відповідно до отриманого нею 11 грудня поточного року від ПАТ “Національний депозитарій України” (“НДУ”) реєстру власників іменних цінних паперів, складеного станом на 1 грудня 2017 року, відбулися зміни складу акціонерів, які володіють 10% і більше акцій підприємства.
При цьому уточнюється, що частка компанії Palmrose B. V. (Нідерланди) в статутному капіталі ПАТ “Євраз Южкокс” скоротилася з 94,956541% від загальної кількості акцій до нуля. У свою чергу частка Dashuria Ltd зросла з нуля до 94,956541% статутного капіталу.
У групі не прокоментували мету переведення акцій.
У серпні поточного року президент компанії групи Олександр Фролов повідомляв, що Evraz розглядає можливість продажу ПрАТ “Євраз Южкокс”: “Ми розглядаємо питання продажу, у нас є варіанти, є розуміння того, як ми можемо продати”, сказав під час телефонної конференції, відповідаючи на запитання про можливість продажу активу.
При цьому глава компанії зазначив, що поки (на той момент – ІФ) рано говорити про умови потенційної угоди і терміни її завершення.
До недавнього часу у Evraz в Україні було три основні активи: ПрАТ “Євраз – Дніпровський металургійний завод (ДМЗ)” (Дніпро), “Євраз Южкокс” і ПрАТ “Євраз – Суха Балка” (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), придбане в березні поточного року групою DCH бізнесмена Олександра Ярославського.
При цьому О.Фролов звернув увагу, що компанія не планує продавати “Євраз-ДМЗ”: “Актив працює добре, ми бачимо потенціал для зростання доданої вартості”.
Як повідомлялося, “Євраз-Южкокс” в січні-жовтні 2017 року знизив випуск коксу на 9,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 461 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас