Roshen не купили через ризики - глава Rothschild в СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Roshen не купили через ризики - глава Rothschild в СНД

Фондовий ринок
3336
Всі зацікавлені в купівлі сторони відмовилися від цієї можливості через високий ризик і українсько-російську кризу.
Про це розповів керуючий директор всесвітньо відомого банківського дому Rothschild в СНД Джованні Сальветті в інтерв’ю Українській правді.
Він зазначив, що банківський дім зв’язався з усіма основними світовими гравцями, які працюють в цьому секторі: європейцями, північноамериканцями, азіатами, а також з деякими великими інвестиційними фондами.
“Потрібно усвідомлювати, що тільки гравці глобального рівня можуть дозволити собі купити таку велику компанію, вартість якої в нормальних ринкових умовах буде складати близько декількох мільярдів доларів”, – зазначив він.
За його словами, всі потенційні покупці виявилися дуже байдужі щодо цієї можливості.
“Українсько-російська криза була на піку, і її розвиток був непередбачуваний, особливо в той час. Фактично, всі зацікавлені сторони повідомили нам, що не готові прийняти на себе такий високий ризик і ввічливо відмовлялися від можливості”, – сказав Сальветті.
“Їм всім сподобалася компанія, але контекст для них був занадто ризикованим, і до угоди вони не були готові”, – додав він.
За словами керуючого, рішення про розміщення частки Порошенка в Roshen (а не у всій компанії, де також є кілька акціонерів, які не мають контрольного пакета, включаючи найбільший міноритарний пакет акцій у генерального директора) в форматі “сліпого” трасту, є найбільш прозорим і єдиним робочим варіантом ефективного відділення Порошенка від його прав власності на акції.
“Це рішення було кращою альтернативою міжнародної практики для таких ситуацій”, – підсумував Сальветті.
Як повідомлялося, Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак “у зв’язку з відсутністю покупців” 14 січня 2016 року президент заявив про підписання договору, за яким передав свою частку в корпорації “Рошен” в незалежний “сліпий” траст.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас