Нафта дорожчає на даних API про зниження запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на даних API про зниження запасів у США

Енергетика
263
Світові ціни на нафту зростають у середу вранці, оскільки інвестори відіграють дані Американського інституту нафти (API) про запаси “чорного золота” в США, свідчать дані торгів.
Станом на 07.02 за Києво вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,9% – до 63,91 долара за барель. Ціна січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,58%, до 57,47 долара за барель.
Згідно зі звітом API, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 8 грудня, знизилися на 7,4 мільйона барелів, до 440,7 мільйона. При цьому аналітики очікували, що запаси зменшаться меншою мірою – на 4 мільйони барелів.
Тепер інвестори очікують даних Міненерго США про запаси нафти в країні, які будуть опубліковані пізніше в середу. За прогнозами, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 8 грудня, знизилися на 0,9%, або на 3,7 мільйона барелів, до 444,3 мільйона барелів.
Зростання світових нафтових цін також підтримують новини про закриття трубопроводу Forties в Північному морі. У понеділок оператор трубопроводу, Apache Corp., повідомив, що видобуток на родовищі Forties зупинено у зв’язку з неплановим ремонтом частини трубопроводу. Нафтопровід Forties забезпечує доставку “чорного золота” з 85 родовищ в Північному морі і перекачує близько 450 тисяч барелів на добу.
Водночас учасники ринку очікують щомісячної доповіді ОПЕК, яка буде опублікована пізніше в середу.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас