День фінансів: вибух на газовому хабі Європи, купівля Промінвестбанку і "злочин століття" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: вибух на газовому хабі Європи, купівля Промінвестбанку і "злочин століття"

1262
У вівторок, 12 грудня, вся увага ЗМІ зосередилася навколо новин енергетики через вибух на найбільшому газовому хабі Європи, в наших широтах події були менш аварійними:
Вартість газу в Європі підскочила через аварію на газорозподільному хабі в Баумгартені (Австрія). Однак, за словами НАК “Нафтогаз”, вибух не вплине на забезпечення газом українських споживачів. Оскільки в українських газосховищах містяться значні обсяги пального.
Нафта Brent подолала рекорд 2015 року на новинах про закриття трубопроводу Forties через тріщини в трубі. За словами аналітиків, трубопровід є важливим компонентом, що лежить в основі марки Brent. Оскільки Forties забезпечує доставку “чорного золота” з 85 родовищ в Північному морі і перекачує близько 450 тисяч барелів на добу.
Блокування Північного потоку-2 – спільний інтерес Сполучених Штатів і України. За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, нашій державі потрібна підтримка Сполучених Штатів. Також він вважає, що США повинні дати чітко зрозуміти, що не готові допустити зростання залежності Європи від Росії.
Окрім новин енергетики, варто відзначити спробу купити Промінвестбанк. НБУ підтвердив, що отримав відповідні документи для погодження набуття істотної участі в Промінвестбанку. Регулятор не уточнює ім’я громадянина України, який подав документи, однак, за інформацією ЗМІ, це бізнесмен Олександр Ярославський.
Hyundai Corp. і низка українських банків постраждали на $30 млн від шахрайської схеми, що реалізувалася ТОВ “Компанія Рона”. Виявилося, що за підробленими документами шахраї отримували кредити у фінансових установах на великі суми. Позики видавалися під заставу об’єктів нерухомості, що існують лише “на папері” і зареєстровані у державному реєстрі нерухомості на підставі підроблених документів. Примітно, що при виїзді працівників банку на огляд застави шахраї розміщували табличку з потрібною адресою застави.
А для тих, хто шукає роботу, Служба зайнятості опублікувала список найбільш затребуваних спеціальностей. З ним можна ознайомитися, клікнувши за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас