Монополії Tesla на ринку сонячної покрівлі настає кінець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монополії Tesla на ринку сонячної покрівлі настає кінець

Технології&Авто
1567
Компанія Solar Frontier збирається в 2019 році запустити продаж сонячної покрівлі та фотоелектричних покриттів для фасадів. Тонкі, легкі і прозорі модулі одночасно будуть використовуватися і як будівельний матеріал, і як генератори електроенергії. На ринку Solar Frontier очікує сильний конкурент — Tesla.
Японська компанія Solar Frontier обіцяє через два роки вивести на ринок тонкі і міцні сонячні модулі, які замінять черепицю та облицювання фасадів. Вбудовані панелі дозволять власникам будинків і підприємств заощадити на будівельних матеріалах, а заодно дадуть доступ до необмежених запасів відновлюваної енергії.
Примітно, що Solar Frontier належить одній з п’яти найбільших нафтогазових компаній Японії Showa Shell Sekiyu. Частка акцій підприємства належить транснаціональній корпорації Royal Dutch Shell. Нафтогазові компанії все частіше стали вкладатися в проекти в галузі чистої енергетики. Так, Shell Technology Ventures вклала гроші в Kite Power Systems, яка розробляє технологію збирання вітрової енергії за допомогою повітряних зміїв. Також венчурний фонд Shell інвестував у компанію Glasspoint Solar, яка виробляє сонячні парогенератори.
Як зазначає Bloomberg, головним конкурентом японської Solar Frontier є Tesla, яка вже запустила виробництво покрівлі з вбудованими сонячними модулями. Технологія японського стартапу дещо відрізняється від проектів Tesla. Замість традиційного скла Solar Frontier планує використовувати як підкладку фотоелемента алюміній. Також компанія обіцяє, що створені нею модулі будуть тонкими, міцними і легкими. За рахунок невеликої маси панелі можна буде встановлювати на фасадах будівель.
Скласти конкуренцію Tesla обіцяють і інші японські виробники сонячних панелей, в тому числі Kyocera і Kaneka. Британський стартап Build Solar обіцяє в 2018 році вивести на ринок склоблоки, які одночасно виконують роль будівельних елементів і сонячних модулів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас