В Італії оголосили режим надзвичайної ситуації через вибух на найбільшому газовому хабі Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії оголосили режим надзвичайної ситуації через вибух на найбільшому газовому хабі Європи

Енергетика
715
Міністерство економічного розвитку Італії оголосило режим надзвичайної ситуації після вибуху на газорозподільному вузлі в сусідній Австрії та припинення надходжень російського газу.
«Повідомляємо, що міністерство економічного розвитку, заслухавши доповідь технічної комісії з НС та моніторингу, оголосило режим надзвичайної ситуації», – йдеться в повідомленні італійського газотранспортного оператора Snam Rete Gas, передають «Ведомости».
За даними італійських ЗМІ, близько 50% поточного споживання газу в Італії вже покривається за рахунок запасів з газосховищ.
За відомостями Snam Rete Gas, після вибуху на газовому розподільному вузлі в австрійському Баумгартені надходження газу через газовимірювальну станцію Тарвізіо на кордоні з Австрією (фізично це тільки російський газ) знизилося з 113,5 млн куб. м до 14 млн куб. м на добу.
Оператор Gas Connect Austria Gmbh. повідомив, що транзит газу через Австрію на південь і південний схід (в напрямках Словаччина, Угорщина, Словенія, Хорватія) припиняється до подальших повідомлень. Словацький оператор Eustream підтвердив припинення поставок.
Вибух на газовому хабі в Баумгартені стався сьогодні вранці. При вибуху і подальшій пожежі загинула одна людина, постраждали близько 60. Система перекачування газу відключена, повідомив оператор хабу, компанія OMV. Причина вибуху – технічна, заявила в Twitter місцева поліція. Місце події оточено.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас