ШІ виведе систему освіти з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ виведе систему освіти з кризи

Технології&Авто
438
Дослідження ООН виявило, що 250 млн школярів не засвоюють матеріал в школі. Організація визнала це положення світовою освітньою кризою. Змінити ситуацію зможуть технології машинного навчання, вважають експерти. Хоча ШІ не здатний повністю замінити вчителів, він допоможе їм вести уроки якісніше та ефективніше з урахуванням індивідуальних потреб кожного учня.
ООН виявила освітню кризу ще в 2014 році. Аналітики організації виявили, що понад 250 млн школярів по всьому світу формально відвідують заняття, але не засвоюють інформацію. Як наслідок, $129 млрд витрачається даремно. Інша проблема пов’язана з браком вчителів. За прогнозами експертів, у найближчі роки початковим і середнім освітнім установам буде потрібно 20,1 млн нових педагогів.
Як пише Futurism, в цих умовах ШІ-вчителі могли б стати порятунком від кризи. Вони працюють без вихідних, ніколи не спізнюються, а при якісному програмуванні завжди залишаються об’єктивними у своїх оцінках. Більш того, цифровим викладачам не потрібно платити зарплату, а зекономлені кошти можна спрямувати на оновлення навчальних програм і кабінетів.
Однак поки що роботам і алгоритмам далеко до рівня людського інтелекту. У них відсутня емпатія і здатність мотивувати людей, без яких важко уявити шкільного вчителя.
Рішенням могли б стати ШІ-помічники, які асистували б викладачеві на всіх етапах освітнього процесу. Про це у новому звіті пишуть експерти освітньої компанії Pearson. Автори дослідження відзначають, що алгоритмам можна доручити рутинні завдання. Наприклад, повсякденне виставлення оцінок або перевірку відвідуваності. ШІ-системи також могли б сканувати великі освітні ресурси і автоматично відбирати навчальні програми з урахуванням потреб кожного класу. За прогнозами аналітиків Pearson, в наступне десятиліття у кожного викладача буде особистий ШІ-асистент.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас