Apple підтвердила купівлю музичного сервісу Shazam — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple підтвердила купівлю музичного сервісу Shazam

Фондовий ринок
234
Apple купила сервіс розпізнавання музики Shazam. За даними джерел видання TechCrunch, сума угоди склала $ 400 млн.
“Ми дуже раді, що Shazam і його талановита команда приєднаються до Apple. З моменту запуску App Store Shazam незмінно займає місце одного з найпопулярніших додатків для iOS. Сьогодні його використовують сотні мільйонів людей по всьому світу на різних платформах. Apple Music і Shazam природно підходять один до одного, розділяючи пристрасть до пошуку музики і надаючи нашим користувачам відмінні музичні враження. У нас є цікаві плани у запасі, і ми з нетерпінням очікуємо об’єднання з Shazam після схвалення партнерства”, — заявили в компанії Apple.
На даний момент відомо, що Apple має намір сильніше інтегрувати Shazam з власним музичним сервісом Apple Music. Також не виключено, що можливості Shazam будуть вбудовані безпосередньо в iOS.
За даними ЗМІ, Apple вела переговори про купівлю сервісу протягом п’яти місяців, причому почала переговори до того моменту, коли Shazam вже була в стадії переговорів з Snapchat і Spotify.
В рамках останнього раунду фінансування Shazam оцінили в більш ніж $ 1 млрд, проте Apple заплатила менше, бо, за словами одного джерела TechCrunch, компанія не змогла знайти підходящу бізнес-модель для розвитку в довгостроковій перспективі”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас