Молдавський бізнесмен Платон отримав ще 12 років позбавлення волі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдавський бізнесмен Платон отримав ще 12 років позбавлення волі

Кримінал
570
Відомий молдавський бізнесмен В’ячеслав Платон, який вже був засуджений у справі про відмивання російських грошей через молдавські банки, у вівторок отримав ще 12 років позбавлення волі.
Як передає кореспондент “Інтерфаксу” з будівлі суду, таке рішення виніс у вівторок суд Центрального сектору Кишинева.
Раніше В. Платон був засуджений до 18 років в’язниці.
На засіданні у вівторок суд визнав бізнесмена винним у вимаганні 200 тис. леїв у низки страхових компаній, що кваліфіковано як шахрайство в особливо великих розмірах. Прокурори вважають, що Платон організував виведення цих коштів зі страхових компаній “Moldasig”, “Asito” і “Alliance Insurance Group”, в яких він був одним з основних акціонерів.
У нього були два спільники. Один з них співпрацював зі слідством і був засуджений умовно, а другий отримав вісім років позбавлення волі.
У судовому провадженні проти В. Платона є ще одна кримінальна справа, за якою його звинувачують у підкупі двох охоронців батальйону спецпризначення Мін’юсту “Pantera”, які з серпня 2016 р. займаються його доставкою на засідання інстанції.
За версією слідства, він пропонував офіцерам придбання квартир, машин і по 5 тис. євро, якщо вони дозволять йому спілкуватися з адвокатами під час слухань. Він також просив поліцейських забезпечити йому доступ до мобільного телефонного зв’язку.
Переговори В. Платона і охоронців були зареєстровані одним з них на відеокамеру. Ці кадри і лягли в основу звинувачення у новій справі.
В. Платон був затриманий у Києві 25 липня 2016 р. по лінії Інтерполу. У Кишинів він був доставлений на приватному літаку, який, як стверджують його адвокати, для цього зафрахтував його колишній бізнес-партнер Влад Плахотнюк.
В. Платон звинувачується в розкраданні із збанкрутілого в жовтні 2015 р. Banca de Economii 1 млрд. леїв (понад $20 млн). Його також підозрюють у причетності до виведення з Росії в офшори через банки Молдови більш ніж $20 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас