Hyundai Corp. і низка українських банків постраждали на $30 млн від шахрайської схеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai Corp. і низка українських банків постраждали на $30 млн від шахрайської схеми

Кримінал
2308
Міжнародна компанія Hyundai Corporation, Укрсоцбанк і низка українських банків постраждали від шахрайської схеми, що реалізується ТОВ “Компанія Рона” (Івано-Франківськ), загальний збиток оцінюється приблизно в $30 млн, повідомляється в спільному прес-релізі Укрсоцбанку і Hyundai Corporation, передає “Інтерфакс-україна”.
“Зокрема, завдано збитків міжнародній компанії Hyundai Corporation на суми $6,6 млн і EUR1,2 млн, ПАТ “Укрсоцбанк” на суму $6 млн. Також постраждали державні та комерційні банки на загальну суму $11 млн і 110 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з ним, співзасновники ТОВ “Компанія Рона” – Роман Семотюк, Роман Литвинець та інші особи шахрайським шляхом за підробленими документами отримували кредити у фінансових установах на великі суми. Позики видавалися під заставу об’єктів нерухомості, що існують лише “на папері” і зареєстровані у державному реєстрі нерухомості на підставі підроблених документів. При виїзді працівників банку на огляд застави шахраї розміщували табличку з потрібною адресою застави. Після цього оціночна компанія “Нексія ДК. Оціночні послуги” в особі директора Євгена Лупака проводила оцінку об’єктів і надавала недостовірні дані замовникам.
Згідно з повідомленням, прокуратура Івано-Франківської області завела близько 20 кримінальних справ за фактом підробки документів, а також завдання збитків в особливо великих розмірах проти співзасновника ТОВ “Компанія Рона” Р. Семотюка, а також керівників компаній-поручителів, які надавали неіснуючі об’єкти під заставу. У жовтні 2017 Р. Семотюку було вручено повідомлення про підозру та обрано запобіжний захід – домашній арешт.
Як підкреслюється в прес-релізі, шахрайські дії компанії “Рона”, спрямовані проти міжнародної компанії Hyundai Corporation і банків, а також відсутність своєчасної та адекватної реакції з боку правоохоронних органів значно погіршують інвестиційну привабливість України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас