ExxonMobil публікуватиме звіти про вплив клімату на її бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ExxonMobil публікуватиме звіти про вплив клімату на її бізнес

Фондовий ринок
86
Американська нафтогазова Exxon Mobil Corp. почне публікувати звіти про можливий вплив кліматичної політики на її бізнес у відповідь на вимоги інвесторів покращити систему розкриття ризиків, з якими стикається компанія.
Це рішення є до теперішнього моменту найбільшою перемогою інвесторів, які вимагають від компаній вживати більш значних кроків у визнанні загроз, з якими вони стикаються в результаті зміни клімату, а також у зв’язку з політикою обмеження викидів парникових газів, зазначає The Financial Times.
Exxon повідомила в офіційних документах, що проведе вдосконалення своїх звітів, включаючи аналіз впливу світових угод про обмеження підвищення температури на планеті.
У травні на річних зборах інвестори Exxon, що контролюють близько 62% акцій компанії, підтримали пропозицію групи акціонерів на чолі з пенсійним фондом штату Нью-Йорк, в якому містився заклик до щорічної оцінки впливу технологічних змін та кліматичної політики на діяльність компанії. Прихильники цієї пропозиції стверджували, що розкриття інформації допоможе акціонерам оцінити довгострокову стійкість бізнесу Exxon у світі після того, як уряди різних країн заявили про свої зобов’язання щодо боротьби з глобальним потеплінням.
Рада директорів Exxon заперечувала проти цієї пропозиції. На думку керівництва, подібні ризики вже закладені в планування і інвестиційні процеси компанії.
Тепер у заяві компанії зазначається, що рада директорів “переглянула цю пропозицію … і запросила інформацію у низки сторін, таких як прихильники та основні акціонери” перед ухваленням рішення про поліпшення звітності щодо ризиків від кліматичної політики.
Паризьку угоду щодо клімату було ухвалено в грудні 2015 року. Представники 195 держав домовилися, зокрема, про зниження викидів шкідливих речовин в атмосферу для стримування зростання температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах 2 градусів Цельсія від рівня доіндустріальної епохи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас