Балеарські острови будуть перетворені на IoT-лабораторію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балеарські острови будуть перетворені на IoT-лабораторію

Технології&Авто
581
Іспанські Балеарські острови збираються покрити півмільйоном датчиків. Завдання регіонального уряду — перетворити архіпелаг у східній Іспанії на всесвітньо визнану лабораторію для IoT-проектів, пише ZDNet.
Бенджамі Віллослада, голова управління технологічного розвитку Балеарського уряду, бачить IoT-інфраструктуру, яка надасть можливість розвивати послуги, які покращують життя мешканців. Він домагається того, щоб існуюча цифрова наземна телевізійна інфраструктура островів була перенесена в нові сфери застосування і розширена, щоб охопити всю територію 50 IoT-антенами, кожна з яких підтримує не менше 10 000 датчиків.
«Ці вежі вже існують, іноді у віддалених місцях, і їх потрібно підтримувати. Тому ми подумали, що можемо зробити їх рентабельними і більш ефективними, додавши антени, які працюють з модулями IoT», — говорить він. Виллослада пояснює, що використання ідей IoT дуже багато, але муніципальні ради та інші регіональні адміністрації мають їх розвивати.
«Ми забезпечуємо можливість підключення завдяки технології LoRa на довготривалій, малопотужній бездротовій платформі і робимо датчики видимими через API, підключену до Sentilo, платформи з відкритим вихідним кодом для датчиків і приводів, розробленої Барселонською міською радою. Потім кожен проект вирішує, як використати все це», — додає він.
Одна з можливих схем включатиме регіональний відділ соціальних послуг. Використовуючи датчики, можна допомогти літнім людям, наприклад, знайти їх, якщо вони загубляться на вулицях, або викликати тривогу, якщо з ними щось станеться.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас