Британія планує стати раєм для космічних стартапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія планує стати раєм для космічних стартапів

Світ
196
Британське космічне агентство оголосило про створення чотирьох технологічних кластерів для залучення стартапів із США. Проект є частиною масштабної програми Великобританії щодо збільшення присутності на світовому космічному ринку, пише SpaceNews.
Голова Британського космічного агентства Грем Тернок заявив на 13-й конференції Appleton про виділення £200 тис. на створення чотирьох космічних кластерів — в Лондоні, Хемпширі, Уесткотті і Лестерському університеті. Таким чином, їх загальна кількість зросте до 15.
Зараз космічним центром Великобританії є Харвелл, де працюють 80 компаній. Джоанна Харт, що відповідає за розвиток кластера, сподівається, що до 2030 року їх кількість зросте до 200. «Ми шукаємо компанії, які були засновані за межами Великобританії, але готові переїхати, тому що ми пропонуємо гранти та фінансування, такі необхідні на ранньому етапі», — говорить Тернок.
Великобританія останні 30-40 років страждала від «відтоку» мізків в США і Канаду через слабо розвинений ринок венчурного капіталу. Тепер місцевий уряд хоче виправити ситуацію і до 2030 року зайняти 10% на світовому космічному ринку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас