Кількість вакансій в Україні збільшилася майже до 1 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість вакансій в Україні збільшилася майже до 1 мільйона

Особисті фінанси
2039
Кількість вакансій в Україні за січень-листопад 2017 року склала близько 1 мільйона, що на 11% перевищує показник за аналогічний період минулого року, повідомила прес-служба Державної служби зайнятості України з посиланням на виконуючого обов’язки голови Держслужби зайнятості (Центрального апарату) Валерія Ярошенка.
“Протягом всього 2017 року ринок праці України показував позитивну динаміку. Так, в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року (11 місяців) кількість вакансій збільшилася на 11%. Державна служба зайнятості оперувала 1 мільйоном вакансій і співпрацювала з понад 180 тисячами великих і малих роботодавців”, – процитувала прес-служба Ярошенка.
За його словами, на 11 грудня, за оперативними даними, по всій Україні існує понад 104 тисячі вільних вакансій. “Найбільшим попитом в Україні користуються робочі спеціальності. Роботу для фахівців, я пкірацюють “руками”, знайти найпростіше, і заробітна плата для таких вакансій пропорційно збільшується в залежності від рівня кваліфікації фахівця”, – зазначив Ярошенко.
Згідно з повідомленням, за видами економічної діяльності більшість вакансій – на підприємствах переробної промисловості (23%), торгівлі і ремонту автотранспорту (16%) і на транспорті (9%). За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (22%), а також на робочих з обслуговування, експлуатації обладнання та машин (21%).
Ярошенко також зазначив, що середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 4,6 тисячі гривень (на відповідну дату 2016 року – 2,9 тисячі гривень). При цьому заробітна плата в Києві і великих містах значно перевищує середній показник по Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас