Справа турбін Siemens: російська компанія просить суд ЄС скасувати санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа турбін Siemens: російська компанія просить суд ЄС скасувати санкції

Фондовий ринок
859
Компанія “Технопромекспорт” подала позов у суд Європейського союзу з вимогою скасувати санкції, що були накладені на компанію у зв’язку з поставками турбін Siemens в окупований Крим.
Про це повідомляється в офіційному журналі Ради ЄС.
Відповідно до запису в журналі, з аналогічним позовом до суду звернувся глава компанії Сергій Топор-Гілка, також занесений у санкційний список ЄС.
У своєму зверненні позивачі заявляють про те, що факт порушення контракту з компанією Siemens “Технопромекспортом” ще не встановлений у судовому порядку, оскільки Арбітражний суд Москви ще не виніс свій вердикт, а слухання тривають.
Крім того, позивачі вважають, що відомості, на підставі яких компанію звинуватили у постачанні турбін у Крим, отримані з анонімних джерел і повідомленнь ЗМІ.
Також, на думку позивачів, згідно з міжнародним законодавством, від Росії потрібно забезпечення “безпечних і безперервних” поставок енергії на півострів, тому у скандальній справі присутня і гуманітарна складова, що не було прийнято до уваги при прийнятті рішення Євросоюзом про розширення санкцій.

Довідка Finance.ua:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку німецьких газових турбін Siemens до окупованого Криму.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.
  • 26 липня посли ЄС погодилися розширити антиросійські санкції через нелегальні поставки енергетичних технологій на територію окупованого Криму.
  • 15 вересня глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв заявив, що Siemens припинила поставки обладнання в Україну, щоб зберегти контракти з Росією.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас