Борг киян за опалення і гарячу воду становить 4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг киян за опалення і гарячу воду становить 4 млрд грн

Казна та Політика
868
Сумарна заборгованість населення, підприємств і установ за опалення і гарячу воду перед ПАТ “Київенерго” станом на 1 грудня 2017 року становить 4 млрд грн.
Як повідомив директор СВП “Київська енергопостачальна компанія” Андрій Таляр на брифінгу в понеділок, загальна заборгованість населення за опалення і гарячу воду в Києві - близько 3 млрд грн.
“Сподіваємося, що за грудень будемо розраховуватися за новою методикою. Поки що відносно тепла погода, тому діючий розрахунок (за кількістю діб і середньодобовою температурою — ред.) не спричиняє істотних коливань нарахувань”, – заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв, додавши, що КМДА співпрацює з Міністерством регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ з підготовки постанови про перехід на нову формулу обчислення вартості тепла.
Нова формула повинна ґрунтуватися на середніх показниках лічильників у будинках, які ними обладнані.
За його словами, в даний час 93% житлових будинків в Києві обладнані лічильниками тепла, для решти 7% вартість опалення розраховують за середньодобовою температурою та кількістю діб, коли поставлялося тепло.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас