Кашу більше не давати: в Україні поміняли норми харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кашу більше не давати: в Україні поміняли норми харчування

Світ
1915
11 грудня набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України про нові норми харчування для українців. Дітям знизили рівень калорійності на день, а дорослим – залишили на тому ж рівні, але збільшили кількість жирів і білків.
Так, дітям від 3 до 17 років знизили калорійність добового харчування на 15%. Експерти рекомендують вживати менше швидких вуглеводів, у тому числі – солодкого. Також МОЗ радить їсти більше м’яса, щоб організм отримував більше білків. Сало і масло (жири) рекомендують вживати в мінімальній кількості. Необхідно менше їсти хліб, каші і солодке. Для підлітків буде не зайвим зробити акцент на білковій їжі – це сприяє правильному росту організму і нарощуванню м’язової маси.
У МОЗ стверджують, що норми щодо раціону дітей були застарілими, а кількість добового споживання вуглеводів було значно завищено. Експерти впевнені, що саме вуглеводи стали причиною ожиріння і надмірної ваги у дітей.
Дорослим МОЗ також радить скоротити вживання вуглеводів – на 50 грам. У свою чергу, добову норму білків збільшили на 12 грам, а жирів – на 15 грам.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас